בעבר, גבר בעל זקן היה נחשב לגבר לא מטופח, אפשר לומר אפילו מוזנח, או מצד שני דתי. היום כמעט כל גבר שנפגוש ברחוב יהיה עם זקן כזה או אחר. זקן הוא לא דבר שאנחנו פשוט מגדלים אותו והוא צומח באופן אסתטי, הוא דורש טיפוח.
אם אתם גם מרגישים שאתם לא שמים מספיק דגש על עיצוב הזקן, לפניכם שלוש רעיונות לעיצוב הזקן.
- זקן מלא – אפשר לחשוב שהרעיון הראשון לעיצוב הזקן הוא הפשוט ביותר, אבל דווקא הוא העיצוב בו הרבה נוטים להישבר בשלב כלשהו. זקן מלא וארוך דורש מאיתנו סבלנות רבה, בשלב כלשהו בדרך אנחנו נרגיש שזה לא הולך לשום מקום, אבל יש להמתין בסבלנות. ברגע בו הגעתם למצב שיש לכם זקן ארוך ומלא, כאן מתחילה מלאכת העיצוב. הדבר הראשון שאתם רוצים לעשות הוא ליצור קו וליישר את הזקן, גם באזור הלחי וגם באזור הצוואר. חשוב לשמור על מראה טבעי ובדרך הזאת, תוכלו למצוא מהפנים שלכם לקבל צורה מעוגלת. שימו לב שאתם מקצצים את הזקן במקום הנכון, בעיקר בצדדים באופן בו ישתלב בצורה מתאימה (דירוג). כמו כן, ברגע בו יש לכם קצוות מפוצלים, שימו לב שאתם חותכים אותם כדי שלא יפגעו במראה של הזקן.
- זקן צרפתי – זקן צרפתי הוא זקן בסנטר ושפם למעשה. נשמע די פשוט, לא? זקן צרפתי צריך להיות ללא פאות על הלחיים, אבל נדרש כאן טיפוח מעבר למה שאתם חושבים. יש חמישה סוגים שונים של זקן צרפתי: זקן צרפתי מלא, זקן צרפתי ארוך (תיש), זקן צרפתי מוארך, זקן סנטר (ללא שפם) וזקן צרפתי עוגן (ללא חיבור בין הסנטר לשפם). זקן צרפתי מלא הוא קלאסיקה, הוא מתאים לכל סוגי הפנים ולכן, זאת הבחירה המתאימה לרבים מאיתנו. זקן צרפתי מאורך מזכיר מעט זקן מלא, אבל השוני הוא שכאן אין לנו פאות, הוא פחות נפוץ בארץ אצלנו. זקן צרפתי מעוגן מתאים יותר למי שיש לו פנים צרות, כמו כן זקן צרפתי ארוך. בכל אחד מהמקרים אנחנו נצטרך לשמור על טיפוח הזקן, גילוח יומיומי של האזורים "הערומים" ולקצץ את הזקן והשפם בהתאם.
- זקן גריבאלדי – גם כאן לוקח לנו מעט זמן כדי להגיע לתוצאה הרצויה, בערך חצי שנה. זקן גריבאלדי מכונה אחר ג'וזפה גריבאלדי שהיה גנרל איטלקי. זקן זה נחשב למעט פראי, מדובר על שיער שמגיע לכ-10 ס"מ. הזקן נראה פראי בגלל שהוא בלי קווים ישרים אלא במראה יותר טבעי. המטרה כאן היא גם לשפר את קו הלסת והסנטר גם כן. גם כאן אנחנו רוצים לתחזק את הזקן, להסיר קצוות פגומים, יש ליישר את הזקן עם מכונה באורך המתאים (בסוף התהליך תצטרכו כבר להיעזר במספריים). תנו לחלק התחתון לצמוח עד ליצירת צורה מעוגלת.